Glas en Roosters

HR++ dubbelglas

HR++ glas (HoogRendementsglas) is isolerend dubbelglas, bestaande uit twee glasplaten die door een afstandhouder (zoals een metalen kader) aan de rand van het glas uit elkaar worden gehouden. Vervolgens zijn de randen van het glas afgesloten met een speciale kit zodat er een gesloten eenheid ontstaat. De ruimte tussen het glas wordt bij standaard dubbel glas gevuld met lucht. Bij HR++ glas wordt deze tussenruimte gevuld met argon gas en is het glas aan één zijde gecoat waardoor het extra isoleert, hier door is de U-waarde 1,1 W/m²K.. Normaal dubbel glas heeft een U-waarde van ca. 3 W/m²K..

HR++ BK
HR triple glas

HR++ tripleglas

HR++ triple glas staat garant voor de beste isolatie in uw woning. Het driedubbele glas bestaat uit drie glasplaten met daartussen argon gas. Dit type beglazing zorgt ervoor dat de warme in huis wordt gehouden en kent sterk isolerende eigenschappen. Het driedubbele glas wordt vooral vaak gebruikt in woningen die erop gericht zijn om zo energiezuinig mogelijk te functioneren. Het gaat daarbij niet alleen om de energiezuinige manier van opwekken, maar ook om de energie zo lang mogelijk in de woning te houden.

Een investering in HR++ triple glas wordt met het oog op het voorgaande dan ook vooral aangeraden als de woning ook voor de rest energiezuinig functioneert. In dat geval kan er namelijk optimaal geprofiteerd worden van het rendement. De energierekening kan dan fors omlaag gaan. Kenmerkend voor het driedubbele glas is dat het gewicht per vierkante meter ongeveer tien kilogram zwaarden is in vergelijking met dubbel glas. De U-waarde van HR++ dubbel glas is U-waarde 1,1 W/m²K. en die  van HR++ triple glas 0,6 W/m²K.

Ducoline ZR17 rooster

Eén rooster, drie luchtdoorlatend.

DucoLine ZR17 is een ventilatierooster dat elke ruimte van optimale ventilatie voorziet.  Het ontwerp van de binnenzijde is compleet vernieuwd, met nu een volledig vlak binnenrooster. De keuze van de hendel bepaalt de ventilatiecapaciteit. Alle roosters zijn voorzien van een insecten werend, afneembaar binnenrooster.
 
De DucoLine ZR17 is een zelfregelend klepventilatierooster. De zelfregelende klep werkt mechanisch en zorgt ervoor dat het ventilatievolume gelijk blijft bij toenemende wind. Met andere woorden, de volumeregeling is onafhankelijk van de wind. Dit zorgt voor een aangenaam comfort (geen hinderlijke tocht) en levert energiewinst op.
 
Enkele eigenschappen:
  • Eén rooster, drie luchtdoorlatend
  • Glasaftrek van 80 mm
  • Uitstekende thermische werking
  • Volledig vlak binnenrooster
ducoline_17